2023-11-13

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Anadolu Ajansına Açıklamalarda Bulundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Gazze’de yaşanan zulme destek açıklayan İsrail markalarına karşı Üniversitemizin ve paydaşı olduğumuz Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB)’nin kamuoyuyla paylaştığı boykot kararı hakkında Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı olarak Anadolu Ajansı’na açıklamada bulundu.

Rektör ŞAHİN, Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü lanetleyerek başladığı konuşmasında Boykot kararının gerekçelerini açıkladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak İsrail menşeli ürünlerin Üniversitemiz sosyal tesis ve işletmelerinde satılmama kararı alındıktan sonra, Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı olarak birlik üyesi diğer Üniversitelerin Rektörleriyle de görüştüğünü ve konuyu istişare ettiklerini ifade etti. Bu görüşmeler neticesinde TÜB olarak da ortak bir Boykot kararı alındığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN açıklamasında “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da vurguladığı gibi Kudüs kırmızı çizgimizdir” dedi.