2022-03-11

Üniversitemiz Rektörü “Anadolu’dan Balkanlara Kurucu Veliler” Adlı Panele Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 10. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Anadolu’dan Balkanlara Kurucu Veliler: Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli, Şeyh Şaban-ı Veli” adlı panele katıldı.

Çevrim içi olarak gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN: “Anadolu’dan Balkanlara Kurucu Veliler Paneli aracılığıyla Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Hacı Bayram-ı Veli’nin, Şeyh Şaban-ı Veli’nin güçlü bir şekilde anılması bizleri oldukça gururlandırmaktadır. Bununla birlikte panel, Türk Dili, Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti bakımından birçok önemli yere sahip olan büyük şahsiyetleri ve Anadolu’nun hikmet rehberlerini tanıtma görevi yüklemektedir. Bu anlamda Anadolu’dan Balkanlara Kurucu Veliler paneli ile dini-tasavvufi kimlikleriyle de ön plana çıkan büyük şahsiyetlerin genç nesillere daha iyi tanıtılacağı için büyük kıvanç içerisindeyim” diyerek Trakya Üniversiteler Birliği’ne, konuşmacılara ve panelde emeği geçen herkese teşekkür etti.