2023-10-12

Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde Yeni Katılan Öğrencilere Yönelik Oryantasyon Eğitimi Yapıldı



Üniversitemiz Ziraat Fakültesine yeni katılan 1.sınıf öğrencilere yönelik olarak planlanan oryantasyon eğitimi, 06 Ekim 2023 Cuma günü Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Oryantasyon eğitiminden önce öğrencilere bağımlılıkla ilgili konularda bilgi vermek üzere davet edilen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelleri Dekanlık Toplantı Salonunda ağırlandı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat DEVECİ, Prof. Dr. Fisun KOÇ, Fakülte Sekreteri Ayla PİLATİN, Öğrenci İşleri Sorumlu Personeli Resul DOĞRU ve misafirler ile ön değerlendirme toplantısı yapıldı ve destekleri için teşekkür edildi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen oryantasyon eğitiminde ise Dekan Prof. Dr. Sezen ARAT, fakülte ve oryantasyon programı ile ilgili kısa bir bilgi verdiği açılış konuşmasında öğrencilere Üniversitemiz Ziraat Fakültesini tercih ettikleri için teşekkür etti ve eğitimlerinde başarılar diledi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ ise öğrenci hakları ve uyulacak kurallar hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelleri Mehmet ÖZDOĞAN ve Hakan AYDIN tarafından bağımlılıkla ilgili konularda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda Üniversitemiz ve Ziraat Fakültesi Bologna Temsilcisi Prof. Dr. H. Ersin ŞAMLI tarafından Erasmus, Mevlana, Farabi Öğrenci Değişim programları hakkında, Eğitim-Öğretimden sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fisun KOÇ, Fakülte Sekreteri Ayla PİLATİN ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Personel Resul DOĞRU tarafından öğrencileri ilgilendiren ana başlıklar (burslar, barınma, eğitim-öğretim ile ilgili yönetmelikler, öğrenci temsilcilikleri, danışmanlık hizmetleri, Uzem dersleri, akreditasyon vb.) çerçevesinde bilgiler aktarıldı ve Tekirdağ ili, Üniversitemiz ve Ziraat Fakültesi tanıtıldı.

Doç. Dr. Fatma COŞKUN tarafından Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine uygulanan uygulamalı eğitim modeli olan İMEP (İşletmede Mesleki Eğitim) programı hakkında bilgiler verildi. Spor takımları ile ilgili bilgiler Dr. Öğr. Üyesi Erhan GÖÇMEN tarafında aktarıldı.

Oryantasyon Programına Fakülte idari personeli yanı sıra Akademik danışmanlar Prof. Dr. Gülen ÖZDEMİR, Prof. Dr. İlknur KORKUTAL, Prof. Dr. Özgür SAĞLAM, Doç. Dr. Selçuk KAPLAN, Doç. Dr. Fatma COŞKUN, Dr. Öğr. Üyesi Yahya Tuncay TUNA, Dr. Öğr. Üyesi Erhan GÖÇMEN de katılım sağladı. Programda söz alan öğrenciler Fakülteyi tercihlerinde güçlü akademik kadrosunun ve ÖSYM Tercih Kılavuzunda belirtilen bölümlerinin akredite olmasının etkili olduğunu belirttiler.

Ziraat Fakültesi Bölüm Oryantasyonları ise daha sonra gerçekleşecek.