2022-10-04

Üniversitemizde Matematik ve Programlama Sergisi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünver ÇİFTÇİ ve Bilim Uzmanı Fatma ŞENGÜLER ÇİFTÇİ’nin hazırlamış olduğu “Matematik ve Programlama” Sergisi NKÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nde ziyaretçilerle buluştu.

Serginin içeriğine ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Ünver ÇİFTÇİ, Serginin düzenlenme amacının şehrimizin çocuklarına matematiğin yalnızca sayı ve formüllerden ibaret olmadığını, bu sayı ve formüllerin günlük hayatta nerelerde uygulandığını göstermek olduğunu belirtti.

3D yazıcıyla basılmış birçok eğitim materyalinin de sergilendiği etkinlikte robotlar da tanıtılarak çeşitli interaktif uygulamalar gerçekleştirildi. Sergi kapsamında ziyaretçilere ayrıca kodlama konusunda da bilgiler verildi.

Öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velilerin de ilgisini çeken etkinliğe yoğun bir katılım oldu.