2015-04-21

Üniversitemizde Rektörlük Seçimi Gerçekleştirildi

Üniversitemizde rektörlük seçimi yapıldı. Seçimde 6 aday yarıştı.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan seçim öncesi saat: 10.00’da divan kuruldu. Divanda Prof. Dr. Murat ALTIN, Doç. Dr. Melek KOÇAK, Yrd. Doç. Dr. Nurşen ÖNTÜRK yer aldı. Seçim divanının yerini almasının ardından akademisyenler sandık başına gitti. Katılımın yüksek olduğu seçimde 482 akademisyenden 468’i oy kullandı. Saat: 17.00’e kadar oy kullanımı devam etti. Saatlerin 17.00’i göstermesinin ardından sandık açılarak kullanılan oylar sayıldı.

Yapılan sayıma göre, geçerli olan 457 oyun 216’sını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, 125’ini Prof. Dr. Burhan ARSLAN, 78’ini Prof. Dr. Hasan BOYNUKARA, 30’unu Prof. Dr. Özer GÖKTEPE, 5’ini Prof. Dr. Rehat FAİKOĞLU alırken, Prof. Dr. Servet VARIŞ’a 1 oy çıktı. 14 akademisyenin oy kullanmadığı seçimde 11 oy geçersiz sayıldı.

YÖK’ün belirlediği takvime göre yapılan seçim sonuçları 24 Nisan 2015 tarihine kadar YÖK’e gönderilmiş olacak.