2016-03-29

Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Coca-Cola İçecek A.Ş. Arasında Protokol İmzalandı



Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Coca-Cola İçecek A.Ş. arasında Gıda Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi ve Makine Programlarının Mesleki uygulamalarında bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla İşbirliği Protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK ve Coca-Cola İçecek A.Ş. Çorlu Fabrika Operasyon Müdürü Mustafa BELTEKİN imza attı. Çorlu Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza töreninde Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Tuncay GÜMÜŞ, Coca-Cola  İçecek A.Ş. Üretim Müdürü Sinan HOŞGÜL, İnsan Kaynakları Uzmanı Çiğdem AYDOĞAN, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Nuray O. IŞIK, Öğr.Gör. Gürkan MUTLU VE Gıda Teknolojisi Programı hocaları hazır bulundu.

İmzalanan protokol kapsamında Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi ve Makine Programı öğrencilerinden oluşan toplam 20 öğrenciye 2. sınıfın uygulama dersleri ile işyeri uygulamalı eğitimleri Coca-Cola İçecek A.Ş.’ nin fabrika ve laboratuvarlarında gerçekleştirilecek. “İş Benden, Öğrenci Senden, Destek İşkur’dan” Projesi kapsamında öğrencilerimizin sigortaları ve ücretleri İşkur tarafından ödenecek. Protokol imza töreninde protokolün hayırlı olması dilendi ve yetişecek olan donanımlı teknikerlerin hem firmaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağı ve proje sonunda ilgili öğrencilerin iş bulma imkanlarının artacağı vurgulandı. Prof.Dr. Osman ŞİMŞEK, Çorlu Meslek Yüksekokulunun işbirliği protokollerinin Coca-Cola İçecek A.Ş. ile sınırlı olmadığını, birçok güzide firma işbirliği yapıldığını, böylece öğrencilerin iş bulma fırsatlarının artacağını ve bunun kendisini çok memnun ettiğini belirtti. Çorlu Meslek Yüksekokulunun yaptığı bu işbirliklerinin bölgedeki sanayicilerin istedikleri özelliklere sahip donanımlı ara eleman yetiştirmeye katkı sağladığını, bu işbirliklerinin diğer okullara da örnek olması gerektiğini belirtti.