2016-03-24

İklim Değişikliği Tarım Etkileşimi ve Trakya

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Topluluğu tarafından,  İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi,  Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Şaylan'ın konuşmacı olarak katıldığı "İklim Değişikliği, Tarım Etkileşimi ve Trakya" konulu konferans düzenlendi.

Dünya Su Günü çerçevesinde düzenlenen programda Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Levent Şaylan, tarımsal meteolojinin, atmosferik olaylar ile bitkisel ve hayvansal üretim arasındaki ilişkiyi analiz ettiğini dile getirdi.  İklim değişikliğini etkileyen etmenlere değinen Prof. Dr. Şaylan, tarım alanlarının da iklimleri nasıl etkilediğini anlattı.

Program günün anısına hediye takdimi ile son buldu.