İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Konferansı
Üniversitemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu tarafından “İnsan Kaynakları ve Sürdürebilirlik” konferansı düzenlendi.
Konferansın açılışında konuşan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu Başkanı Yasemin SOYDEMİR bir konuşma gerçekleştirerek “İnsan Kaynakları ve Sürdürebilirlik alanları hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladığımız programımıza hoş geldiniz.” dedi.
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih KONUKÇU, sunumunda Çevre sorunları, küresel su krizi ve Türkiye boyutu, iklim değişimi, iklim değişikliği sürecinde Trakya’da tarım ve su kaynaklarının sürdürebilirliği konularını ele alarak insanlığın temel ihtiyaçlarını karşılamada ve kalkınmada sürdürülebilir yöntemlerin seçilmesinin önemine değindi. Prof. Dr. KONUKÇU, 7 milyar insanın yenilenebilir su kaynaklarının %60’ını kullandığına dikkat çekerek 2025 yılından sonra ekolojik ve çevresel fonksiyonlar için su kalmayacağını söyledi.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Kaynak Geliştirme ve Kurumsal İşbirlikleri Müdürü Neyran AKYILDIZ, tele konferans sistemi ile bağlanarak WWF’nin Türkiye küresel iklim değişikliği ve doğal kaynakların sürdürülemez tüketimi gibi insan kaynaklı olan, hem doğal yaşam alanlarının hem de türlerin kaybıyla sonuçlanan tehditleri durdurmayı amaçladığını kaydederek, bireysel olarak da insanların sadece bazı alışkanlıklarını değiştirerek, doğal yaşama katkıda bulunabileceklerini örneklerle aktardı.
Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Çiğdem VATANSEVER, Sürdürülebilir bir dünyaya giden dönüşüm sürecinin iş dünyası olmadan tamamlanamayacağı ve dünyadaki hiçbir gücün iş dünyasının bu süreçte ortaya koyacağı etkiye sahip olamayacağını söyleyerek, üniversitelerin sürdürülebilir uygulamalar için bir laboratuvar alanı olduğunu kaydetti.
Daha sonra BSH İnsan Kaynakları Direktörü Faruk KAPU, Sürdürülebilirlik Yönetimi ile ilgili sunumunu paylaşarak sürdürülebilir değer yaratmak amacıyla trendleri anlamak ve ihtiyaçları tahmin etmek olduğunu söyledi.
Bross Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları uzmanı Elif EĞE ‘de “Bross Tekstil’de Sürdürülebilirlik Çalışmaları konusu üzerinde durdu.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı Direktörü Doç. Dr. İdil IŞIK, Engelli Bireylerin İstihdamında Sürdürebilirlik konusu üzerinde bir sunum gerçekleştirdi. IŞIK, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinin güvence altına aldığı haklardan ve alınması gereken tedbirleri anlattı.