2024-02-01

‘Haydi NKÜ Egzersize’ Projesi Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemiz Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Haydi NKÜ Egzersize” adlı projeye yaklaşık 75 akademik-idari personelimiz ve farklı kamu kurumlarında çalışan bireyler gönüllü olarak katıldı.

Proje öncesinde katılımcılara kan tahlilleri, ekg, antropometrik ölçümler, fiziksel ve fizyolojik testler, aynı zamanda psikolojik ve bilişsel testler de uygulandı. Testlerden sonra belirlenen gruplara 12 haftalık egzersiz programı uygulanıp ve bu aşama da başarılı bir şekilde tamamlandı.

Projesi yürütücü Üniversitemiz Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Umut CANLI, 2 hafta boyunca katılımcılara son testlerin uygulanacağını daha sonra bilimsel raporlama ile birlikte sonuçların bilim dünyasında paylaşılacağını ifade etti.