2023-12-29

‘Trakya Kariyer Fuarı’ Tamamlandı



Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) himayelerinde, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve diğer üye üniversiteler Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile bu üniversitelerin bulunduğu illerin Valilikleri iş birliğiyle düzenlenen Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı yoğun katılımla tamamlandı.

Fuar; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY, Edirne Valisi Yunus SEZER, Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail BOZ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat TAŞAN, Kırklareli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nurettin AKA, Üniversitemizden Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, Adalet Bakanlığı temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı açılış töreni ile başladı. Törenin sonunda fuara destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim edildi. Üniversitemiz adına plaketi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat TAŞAN aldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

Açılış günü itibariyle 300’e yakın firmanın ve 40 bine yakın öğrenci katılımının beklendiğinin ifade edildiği etkinlikte öğrenciler standları ziyaret ederek, workshoplara katıldı ve ileride kendi çalışacakları meslekleri tanıma ve seçme imkânı buldular.

Etkinlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in de konuşmacı olarak yer aldığı ‘Rektörler Buluşması’ adlı bir oturum gerçekleşti. Üniversitemizden Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR koordinasyonunda Üniversitemiz öğrencilerinden de fuara yoğun katılım gerçekleşti. Üniversitemizin standının da yer aldığı fuara Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinden 1000’e yakın öğrenci de kayıt yaptırarak katılarak ülkemizin ve bölgemizin önde gelen firmaları ve kurumları ile buluşma fırsatı elde etti. 27-28 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşen fuar 2 gün sürdü.