2023-11-21

“Doğanın Alfabesiyle Yaşamı Oku” Konferansı Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından 13-17 Kasım tarihleri arasında kutlanan Coğrafya Farkındalık Haftası münasebetiyle düzenlenen “Doğanın Alfabesiyle Yaşamı Oku” başlıklı konferans gerçekleşti.

Konferansa TRT Zor Yollar ekibinden Gezgin Emrah ÖZKÖK konuşmacı olarak katıldı. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emre ÖZŞAHİN konferans öncesinde gerçekleştirdiği açış konuşmasında, “Bu yıl ‘Mekânın Gücü’ temasının benimsendiği Coğrafya Farkındalık Haftası, dünyadaki birçok Coğrafya Bölümü tarafından farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kutlamalardan birisi de bölümümüzde gerçekleştirilmektedir. Konferansımızın Coğrafya Farkındalığını ve bilincini arttırmasını temenni ediyorum. Davetimize icabet ettiği için sayın Gezgin Emrah ÖZKÖK'e Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Coğrafya Bölümü adına çok teşekkür ederim. Bölüm olarak yaptığımız bütün bilimsel faaliyetlere destekleri için Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e ve Dekanımız Sayın Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’a da şükranlarımı sunarım. Ayrıca bu organizasyonun düzenlenmesinde büyük emekleri olan sevgili öğrencilerimize de en içten dileklerimle teşekkür ederim. Diğer yandan konferansın ruhumuzda bırakacağı tada ilaveten damaklarımızın da tatlanması için nefis tatlılarıyla destek olan Kayalar Peytat Hayrabolu Tatlıcısına da çok teşekkür ederim. Konferansımızın Coğrafya Farkındalığını ve bilincini arttırmasını temenni ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Gezgin Emrah ÖZKÖK ise konuşmasında, araziye çıkmadan bakış açısının genişleyemeyeceğini söyledi. Fayların coğrafyada yaşamı var ettiğini, masalların kaynağının bile coğrafyaya bağlı olduğunu dile getirdi. Doğa ve seyahatin değerini anlatan eğitimcilerin önemini vurguladığı konuşmasında “Ne mutlu yaşam denen kara tahtaya doğanın alfabesiyle birkaç kelime öğreten hocalara” dedi. Hayatından örnekler verdiği konuşmasında, ağaçların yaprak dökmesini cenazeye benzettiğini söyledi. Tarihi yolları, bu coğrafyanın hafızası olarak tanımlayarak gezdiği yerlerde insanların ne kadar sıkıntılı da olsa hâlâ hayata karşı sevgi dolu olduklarını belirtti.

Programın sonunda Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre ÖZŞAHİN, Gezgin Emrah ÖZKÖK’e takdimde bulundu.