2024-05-31

“Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı” Gerçekleşti



Tekirdağ NKÜ’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, “Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler Programı” gerçekleşti.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan ve Tarım ve Orman  Bakanlığının Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanlığı Kurumsal İletişim ve Etkinlik Yönetimi Çalışma Grup Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut GÖKTAŞ’ın sunum yaptığı programa, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ ve Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurullah ÖZDEMİR, Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Yardımcısı Dr. Erhan YALÇIN, akademik personel, teknik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda sunum yapan GÖKTAŞ sunumda; Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü faaliyetleri, gençlere, üreticilere ve girişimcilere sağlanan desteklemeleri (Uzman Eller Projesi, Genç Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi, TKDK Destekleri gibi), özel sektörde tarım ve ormancılık alanlarında mevcut iş imkanlarını detaylı ve örneklendirerek anlattı. Ayrıca, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın çalışmaları, staj imkanları, 14. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması ve yürütülen projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Söyleşi soru-cevap ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

"Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşi Programı”nın amacının üniversite öğrencilerinde zirai anlamda farkındalık oluşturmak, geleceklerini planlayan gençlerin bakış açılarını geliştirmelerine katkı sağlamak, tarım ve ormancılığa olan ilgiyi artırmak ve sektöre kalifiye eleman kazandırmak olduğu belirtildi.